x

Wat zoek je?

Elad is een Hengelose amateur-muziekvereniging, opgericht in 1899. Oorspronkelijk opgericht als Christelijk orkest is Elad inmiddels al weer sinds jaar en dag een algemene muziekvereniging waar iedereen welkom is. Op dit moment hebben we ongeveer 13 spelende leden, afkomstig uit Twente en omgeving.

Elad is een laagdrempelige muziekvereniging waar het met plezier samen muziek maken voorop staat. De repetities kenmerken zich door een gezellige en gemoedelijke sfeer. We spelen op dit moment meestal klassieke kamermuziek voor kleine bezetting.

Elad staat onder leiding van een professionele dirigent: Marinus Degenkamp. Gedreven, maar op een prettige en ontspannen manier weet hij het beste uit het orkest te halen. Elad streeft er naar elk jaar tenminste twee maal een openbare uitvoering te geven. We treden bijvoorbeeld op in verzorgingscentra of in de bibliotheek en doen mee aan Hengelose activiteiten zoals de WAK (Week van de Amateur Kunst).

Helaas is Elad in ledental de afgelopen jaren sterk gekrompen. We willen graag weer groeien naar een volwaardig kamerorkest. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe orkestleden op minimaal HaFa-B niveau. Elad is een mooi orkest voor beginnende musici of bijvoorbeeld gevorderden die na jaren hun instrument weer oppakken. Uiteraard strijkers, maar ook hout- en koperblazers zijn van harte welkom. Op de meeste posities is nog plek.

Interesse? Kom dan gerust eens luisteren of neem contact met ons op.